Boken Själens blommor – en bok om yoga av Christer Claus

Själens blommor – en bok om yoga

Den här boken handlar om Yoga, som betyder förening av de två flödena av solenergin Ha och månenergin Tha i den ljuskropp, som vi utvecklar genom andningsövningar och meditation. Detta kallades i alkemin för Conjunctio. Vår utvecklingsväg idag är svårare än tidigare i historien, men vår förståelse genom psykoterapins kunskaper är större än någonsin.

Vi kan genom Yoga och Psykoterapi i kombination, snabbt bli integrerade till de ljusbärare som är människans slutmål i evolutionen. Boken visar hur individens karma i form av psykologiska försvar kan bearbetas för att öppna upp de sju chakras – Själens blommor.

Författaren Christer Claus arbetar som psykolog och psykoterapeut. Han har utövat och studerat Yoga på flera Ashrams i Indien.

Om författaren

Christer har sedan 1978 arbetat med Hypnos, Mental träning och Gestaltterapi i kristerapier, konfliktlösning och ledarskapsutveckling. Sedan 1994 förestår han Ledarskapsinstitutet Serapeion och har utvecklat dess unika Management-program. Christer forskar på Karolinska Institutet kring användningen av projektiva personlighetstest. Han är utexaminerad från Handelshögskolans MBA-program i General Management.

Christer har gjort många resor i och studier av andra kulturer för att hitta bra metoder för personlig utveckling. Det är främst Yoga och Nyplatonism som har inspirerat honom till att utveckla den moderna Psykologins paradigm.

Christer Claus, 1985 i Rishikesh, Indien

Författaren Christer Claus har arbetat som psykolog och psykoterapeut i 40 år, men är också invigd i ockultismens allra högsta kunskaper. På bilden, Christer Claus, 1985 i Rishikesh, Indien

Swami Vivekananda (1863–1902) en av de främsta yogis genom tiderna.

Innehållsförteckning

Kapitel 1: Indiens sex Filosofisystem

Kapitel 2: Chakrasystemet och Laya-Yoga

Kapitel 3: Dharma-Människans Utvecklingsväg

Kapitel 4: Patanjali och Yoga Sutras

Kapitel 5: Psykoterapi från Patanjalis Yogaperspektiv

Kapitel 6: Psykoterapins Initialfas – försvaren som vår karma

Kapitel 7: Psykoterapins bearbetningsfas – känslorna som tillflöden

Kapitel 8: Psykoterapins slutfas – Integrationen av hela personligheten

Kapitel 9: Sanskara – Det morfogenetiska fältet

Kapitel 10: En psykologisk analys av en Gurus personlighet


Appendix 1 Yoga Sutras av Patanjali i översättning av Christer Claus

Appendix 2 Rorschachtest på Swami Sivananda 

På bilden: Swami Vivekananda (1863–1902) en av de främsta yogis genom tiderna.